Matematik

Reducer sinusrelationen så meget som muligt

12. januar 2014 af oro07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der vil forklare, hvordan man reducerer sinusrelationen så meget som muligt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jeg forstår ikke, hvad du mener med spørgsmålet. Sinusrelationerne gælder i en generel trekant og har formen

sin(A)/a = sin(B)/b = sin(C)/c

For den generelle trekant kan det ikke reduceres yderligere.


Svar #2
12. januar 2014 af oro07 (Slettet)

Det er nemlig det. Der står ikke mere end det. ;/

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan er hele opgaven formuleret?


Svar #4
12. januar 2014 af oro07 (Slettet)

vores lærer skrev i lektie kalenderen.
reducerer sinusrelationenerne så meget som muligt

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2014 af mathon


       a/sin(A)  =  b/sin(B)  =  c/sin(C)  =  2R       hvor R er radius i trekantens omskrevne cirkel.


Svar #6
12. januar 2014 af oro07 (Slettet)

#5
Vil du forklare? ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
12. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo allerede forklaret, at R er radius i trekantens omskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2014 af mathon

Tegn det - endnu bedre konstruer det.

Vinkel A måles - som periferivinkel -  ved det halve af den bue, den spænder over. Buen er således 2A. Tegnes radier fra cirkelcentrum til a's endepunkter kan kordeformlen benyttes

                   a = 2R·sin(2A/2)             da centervinklen måles ved den bue 2A, den spænder over.

                   a = 2R·sin(A)

                   a/sin(A) = 2R


Skriv et svar til: Reducer sinusrelationen så meget som muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.