Kemi

Empirisk formel

12. januar 2014 af dietrich

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave. Jeg kan ikke lige gennemskue hvordan den skal laves.

Her er hvad jeg har fundet ud af til indtil videre. 

Masse:

C = 64,8 g

H = 13,6 g 

O = 21,6 g 

Molarmasse: 

C = 12,01 g/mol

H = 1,008 g/mol 

O = 16,0 g/mol

Stofmængde: 

C = 5,3955 mol 

H = 13,492 mol 

O = 1,35 mol 

Jeg har reget forholdet ud til at være. 1: 2,5: 0,1

men det kan jo ikke rigtigt passe, jeg håber der er nogle der kan hjælpe. På forhånd tak :-)

Vedhæftet fil: k.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2014 af mathon

Grundstoffordeling i 100 g stof

                                      C  64.8 g
                                      H  13.6 g
                                      C  21.6 g

antal mol
                                      C  (64.8 g) / (12.011 g/mol) = 5,39 mol
                                      H  13.6 g / (1.008 g/mol) =     13.49 mol
                                      O  21.6 g / (15.999 g/mol) =    1.35 mol

i forholdstallene
                                      C  4
                                      H  10
                                      O  1

              empirisk formel
                                           C4H10O      med molmassen 74.123 g/mol


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2014 af mathon

som af funktionelle grupper
kan indeholde                                                                                                             gruppe
                                               enten   -OH           C4H9OH                                          alkohol                                
                                                      dvs                 butan-1-ol eller butan-2-ol                   
                                               eller     -CHO                                                                aldehyd                                
                                                      dvs                 butanal
                                               eller     -CO-                                                                  keton
                                                      dvs                 butanon
             


Skriv et svar til: Empirisk formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.