Fysik

krafter

22. januar 2014 af khaled3361 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen. 

Jeg håber nogen kan hjælpe. 

Hvis vi anbringer en masse på 1,50 Kg  på solens overflade, hvor stor en kraft påvirkes massen så med?
Hvad bliver tyngdeaccelerationen på solens overflade?
Beregn solens gennemsnitlige vægtfylde i kg/m3
Hvis vi anbringer en satellit i afstanden 100 millioner km fra solen, hvad bliver satellittens omløbstid så?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

Brug Newtons tyngdelov F = G*M*m/r2 M solens masse. I det første spørgsmål m=1,5 kg og r solens radius

I det sidste sprgsmål r=100  millioner Der skal du også bruge at solens tyngdekraft skal give den nødvendige centripetalaccelleration


Skriv et svar til: krafter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.