Kemi

Kocentrationsberegning vha. Lambert Beers lov

23. januar 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har problemer med at løse opg. 4.c i eksamenssættet 2012 7. juni :-(

Er der nogle som kan hjælpe mig med denne opgave?

Opgaven er vedlagt som et billede :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

absorbansen
                            A = ξλ • L • c

                            c = A / (ξλ • (10-2 m))


Svar #2
23. januar 2014 af guli92 (Slettet)

tak for hjælpen :-)


Svar #3
23. januar 2014 af guli92 (Slettet)

#mathon

Jeg skal finde stofmængdekoncentrationen for chlorophyl a og b, men absorbanserne er summen af begge (a og b). Hvordan finder jeg for a og for b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. januar 2014 af mathon

                            A(a og b) = A(a) + A(b) = ξλa • L • ca  + ξλb • L • cb = 0,469  

                                 (1,50·104 M-1·m-1) • (0,01 m) • ca  + (4,13·104 M-1·m-1) • (0,01 m) • cb = 0,469      
               og
                                 (7,33·104 M-1·m-1) • (0,01 m) • ca  + (8,41·103 M-1·m-1) • (0,01 m) • cb = 0,998

hvoraf

                                 (150·M-1) • ca  + (413·M-1) • cb = 0,469  

                                 (733·M-1) • ca  + (84,1·M-1) • cb = 0,469  

som giver
                                 ca = 5,32·10-4 M         cb = 9,42·10-4 M    
    


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2014 af mathon

M(chlorophyl a) = 893,46 g/mol

M(chlorophyl b) = 907,47 g/mol

         i 100 mL ekstrakt af 2 g spinat
         forefindes:
             m(chlorophyl a) = V • ca • Ma  = (0,100 L) • (5,32·10-4 mol/L) • (893,46 g/mol) = 0,047532 g

             m(chlorophyl b) = V • cb • Mb  = (0,100 L) • (9,42·10-4 mol/L) • (907,47 g/mol) = 0,085484 g

dvs
          indholdet af
                               chlorophyl a er (47,532 mg / (2 g)  =  2376,6 mg / 100 g

                               chlorophyl b er (85,484 mg / (2 g)  =  4274,18 mg / 100 g


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2015 af Kemifjols (Slettet)

Hvad mener du med 47,532 mg / 2g ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2015 af Kemifjols (Slettet)

@mathon er du sikker på, at det er korrekt?


Skriv et svar til: Kocentrationsberegning vha. Lambert Beers lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.