Kemi

Hvad menes der med molekyle-orbitaler og bindingstal

24. januar 2014 af lassesørensens (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen som kan forklare hvad der menes med molekyle-orbitaler og hvordan man finder frem til deres bindingstal? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Molekyleorbitaler er sandsynligheden for at et elektron befinder sig x sted i sin skal, eller sin tilladte rækkevidde inden for sin skal rettere sagt.

Deres bindingstal, som retteligt hedder valenstallet, findes ved at kigge i det periodiske system, hvor du kan se hvor mange elektroner x atom har i sin yderste skal.

Hvis H har 1 elektron i sin yderste skal, så har det en valens på (8-1)=7, idet oktetreglen siger at alle atomer tilstræber at have 8 elektroner i sin yderste skal.

Jeg kan ærligt ikke huske om man bruger valenstallet som valens af H=1 eller valens af H=7, så hæng mig ikke op på det. Det er muligt jeg tager fejl. Jeg har også hørt det omtalt som "H har 1 valenselektron"


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2014 af Christianos (Slettet)

Uanset hvad, så får du en hard time på c-niveau hvis du ikke kan det her på rygraden ;)


Svar #3
26. januar 2014 af lassesørensens (Slettet)

Altså Be2 har bindingstallet 0 jf. en tabel i Isis B?


Skriv et svar til: Hvad menes der med molekyle-orbitaler og bindingstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.