Matematik

Ellipse - find halvakserne og excentriciteten samt ledelinjer.

28. januar 2014 af malebogen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Sidder med en ellipse ligning som lyder: 

9x2+25y2-225=0

Jeg skal finde halvakserne og  excentriciteten samt ledelinjer. 

Men kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal gribe det an. 

Håber nogen kan hjælpe. :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

                             9x2 + 25y2 - 225 = 0

                             32x2 + 52y2 = 152

                             (3/15)2x2 + (5/15)2y2 = 1

                             (1/5)2x2 + (1/3)2y2 = 1

                             x2      y2
                           ----- + ----- = 1
                            52      32

                             

                             b2
                           ----- = 1 - e2         0 < e < 1
                             a2

                              32
                           ----- = 1 - e2
                             52

                                      52 - 32      42       
                             e2 = ---------- = -----
                                         52         52

                             e = 4/5 = 0,8


Svar #2
28. januar 2014 af malebogen (Slettet)

Mange tak for hjælpen. :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

ledelinjer:

                        x = -(a/e) = -5/(4/5) = -25/4            x = (a/e) = 25/4     


Skriv et svar til: Ellipse - find halvakserne og excentriciteten samt ledelinjer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.