Matematik
Tre lign. med tre ubekendte (Integral)
Opgaven omhandler Numerisk Integration. Jeg har vedhæftet et billede; det sted jeg ikke forstår, er markeret med rød firkant. Jeg vil have det forklaret, hvor de kom fra. Kan nogle af jer forklare mig dette? Resten forstår jeg. Det vil sige, at jeg kun ønsker at vide hvorfor bogen (på billedet) siger:
0∫1 dx = A0 + A1 + A2
0∫1 x dx = (1/2) A1 + A2
0∫1 x2 dx = (1/4) A1 + A2
og hvor de kommer fra (evt. vise mellemregninger).
Svar #1
29. januar 2014 af peter lind
Den første: f(x) = 1 f(0) = f(½) = f(1) = 1 som indsat i formlen ovenfor giver den første ligning
Den anden f(x) = x f(0) = 0, f(½) =½ og f(1) = 1 som indsat i ligningen giver højre side
Den tredje f(x) = x2 f(0) = 0, f(½) =1/4 f(1) = 1 som indsat i formlen giver højre side
Skriv et svar til: Tre lign. med tre ubekendte (Integral)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
