Fysik

kraft

30. januar 2014 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har en opgave hvor jeg skal beregne nogle krafter, vedhæfter opgaven. jeg skal beregne kraften i wiren, tyngdekraften er sat til 10 N/kg. jeg ved resultatet er E=516N F=816N

de formler jeg har bruget er F=(Ftot*cos(v2))/cos(v1)    E=(cos(v1)*F)/cos(v2)  men det kommer der ikke noget rigtigt ud af , nogen der kan hjælpe, evt med noter

Vedhæftet fil: kraft.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af mathon

                                               

                                            tan(v1)                5/7
                         sin(v1) = ------------------ = ---------------- = 0,581238
                                        √(1+tan2(v1))     √(1+(5/7)2)

.

                                            tan(v2)                5/3
                         sin(v2) = ------------------ = ---------------- = 0,857493
                                        √(1+tan2(v2))     √(1+(5/3)2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af mathon

                     m · g = (100 kg) · (10 N/kg) = 1000 N

                     E = (1000 N) / sin(v1) = (1000 N) / 0,581238 = 1720,47 N

                     F = (1000 N) / sin(v2) = (1000 N) / 0,857493 = 1166,19 N


Svar #3
30. januar 2014 af chpe04 (Slettet)

mit facit siger E=516N F=816N hvad kan jeg regne med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af mathon

rettelse til #2

                              kraft.PNG

                      |E| = cos(v2)·(1000 N) = (3/√(34)) · (1000 N) = 514,45 N

                      |F| = cos(v1)·(1000 N) = (7/√(74)) · (1000 N) = 813,73 N

........................

             Når kraften F opløses i komposanterne F1 og F2 med de respektive vinkler φ1 og φ2 til F
             beregnes komposanterne
             af
                                    F1 = (sin(φ2)/sin(φ12))·F      

                                    F2 = (sin(φ1)/sin(φ12))·F

                     og
                                    sin(90°-x) = cos(x)


Svar #5
30. januar 2014 af chpe04 (Slettet)

fandt frem til det E=Ftot/((sin(v2)*cos(v1)/(cos(v2))+sin(v1))   F=(cos(v1)*E)/(cos(v2)


Skriv et svar til: kraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.