Fysik

En der vil hjælpe hurtigt?! (temperaturafhængighed)

03. februar 2014 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

I opgaven står der ''af hældningen beregnes temperaturkoefficienten'' jeg har opstillet en graf ved de værdier jeg har, og har fået hældningen til at være 0.0409. (formlen  R(T)=R0 α T+Ro)

Er der ikke en der kan fortælle mig hvad formlen for temperaturkoefficienten er? :)

På forhånd tak 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten er jo så

a = R0 · α

Hvis R0 er kendt, kan man så bestemme α .


Svar #2
03. februar 2014 af nani1596 (Slettet)

så hvis man skal bestemme α? er det så α=a/R0 ? :)

kan man bestemme a ved at se på den graf man har lavet ? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Normalt bestemmer man a ved at lave lineær regression på de opnåede data.


Svar #4
03. februar 2014 af nani1596 (Slettet)

okay det laver jeg så :)

tusind tak for hjælpen 


Skriv et svar til: En der vil hjælpe hurtigt?! (temperaturafhængighed)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.