Matematik

Funktion

04. februar 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: A-niveau

Spændingsfaldet over et batteri i motoren i et styret missil ændres afhængigt af missilets bevægelser. I en matematisk model kan spændingsfaldet over batteriet i et bestemt styret missel beskrives ved:

f(t) = -0,0033*t3+0,340*t2+0,7032*t+6,4910,    x < t < 20

, hvor f(t) er spændingsfaldet over batteriet( målt i V) til tidspunktet r (målt i sekunder efter affyring)

a) Tegn grafen for f, og bestem de to tidspunkter, hvor spændingsfaldet over batteriet er 12 V. 

b) Bestem f'(15), og gør rede for betydning af dette tal

Hvordan skal jeg regne de to opgaver ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a). Løs ligningen f(t) = 12

b) Differentier f(t) og beregn f '(15)

Svar #2
04. februar 2014 af lglglgmama (Slettet)

Kan det passe, at jeg skal indsætte det sådan i TI-nspire?

solve(12=0.0033*t^(3)+0.34*t^(2)+0.7032*t+6.491,t) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal skrive funktionen præcist som den er defineret i opgaven. Jeg ved ikke hvad du i #0 mener med x < t < 20 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af mathon

    f '(15) betyder farten (V/s) i spændingsændringen pr sekund til tiden t =15 sekunder efter missilaffyringen.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af fasolka (Slettet)

Hvad fik I f'(15) til? Jeg har nemlig fået et negativ tal :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Prøv igen, og vis dine mellemregninger. f '(15) er ikke negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2014 af fasolka (Slettet)

#6 mine mellemregninger

Vedhæftet fil:aa.png

Brugbart svar (1)

Svar #8
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg har benytte udtrykket for f(t), som det er defineret i #0:

f(t) = -0,0033*t3 + 0,340*t2 + 0,7032*t + 6,4910

Du bruger en anden koefficient til t2 .


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. august 2014 af fasolka (Slettet)

#8 Tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

f'(15) giver altså negativ. 

Den funktion Andersen har skrevet i #7 er der en tastefejl, og derfor bliver f'(15) positiv: 

f(t) = -0,0033*t3 + 0,340*t2 + 0,7032*t + 6,4910

Den korrekte funktion er givet ved:

f(t) = -0,0033*t3 + 0,0340*t2 + 0,7032*t + 6,4910.

??


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Vi er da nødt til at tage udgangspunkt i de oplysninger, som trådstarter har givet i #0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Ja, men hvordan skal tallet så fortolkes, hvis man får et negativt tal nemlig f'(15)=-0.5043

PS. trådstarter har lagt sine mellemregninger ud og der har personen lavet det korrekt, da jeg får præcis det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, med det vedlagte i #7 fremgår det, at der er en uoverensstemmelse mellem funktionen defineret i #0 (og bekræftet af indlægget i #2) og så funktionen defineret i det vedlagte i #7. I #8 forklarer jeg, at jeg benyttede funktionen, således som trådstarter selv definerede den i #0. Der er således ikke ikke tale om en tastefejl fra min side.

Hvis f '(15) er negativ, betyder det, at spændingsfaldet aftager til dette tidspunkt. Hvis f '(15) er positiv, vokser spændingsfaldet til dette tidspunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2016 af anneguldhøj (Slettet)

Nogen af jer som har opgaven? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det .. 


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.