Matematik

eksponentielt aftagende sammenhæng

05. februar 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet) - Niveau: B-niveau

heey har lidt problemer med dette spørgsmål nogen som kan hjælpe 

Om en eksponentielt aftagende sammenhæng oplyses at grafen for sammenhængen går gennem punktet P(3,100), og at halveringskonstanten er 47.

Bestem en forskrift for sammenhængen


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

En eksponentielt aftagende funktion gennem (x0 , y0) med halveringskonstant x1/2 har forskriften

y(x) = y0 · (1/2)(x-x0)/x1/2


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. februar 2014 af mathon

                                    y(x) = y0 · (1/2)x/x1/2

                                    y(3) = y0 · (1/2)3/47 = 100    hvoraf y0 kan beregnes.


Svar #3
05. februar 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet)

tudisen tak for hjælpen :D 


Skriv et svar til: eksponentielt aftagende sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.