Kemi

brug for hjælp

06. februar 2014 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

Hej derude. Jeg sidder med en kemi aflevering og sidder desværre fast i nogle af opgaverne som jeg ikke kan løse videre. Det handler om opgave a, c, d og e. Er der ikke nogle søde mennesker som kan hjælpe. I hvertfald har jeg indvildere ved opgave c fundet frem til:

6*12,01+12*1,01+6*16,00 = 180,18

nglucose= 90g/189,18 g/mol = 0.49 M

For at beregne  flucose benyttes Lambert-Beers lov:

A=ελ* [S] * l

isolere S dvs:

[S] = A/ελ * L

Kan ikke komme videre herfra 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af mathon

tastfejl:

n(glucose) = (90 g) / (180,18 g/mol) = 0,5 mol

                                               [S] = A / (ελ • L)


Svar #2
06. februar 2014 af Aleynaa

Kan du hjælpe videre jeg glemte parantes men det er mere hvad det er for nogle værdier der skal indsættes


Svar #3
06. februar 2014 af Aleynaa

hvorfor 189,18 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2014 af mathon

                                               [S] = A / (ελ • (0,01 m))

                     ελ kender kun du.


Svar #5
06. februar 2014 af Aleynaa

Jeg har vedhæftet opgaven kan du hjælpe?

Vedhæftet fil:Hjælp opgaver.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. februar 2014 af sannepigen (Slettet)

Hej mathon kan du hjælpe mig med del opgave e og d

En opløsning, som indeholder 90 g glucose pr. liter opløsning, opvarmes til 60 oC og tilsættes enzymet Sweetzyme®. Efter 15 minutter udtages en prøve af reaktionsblandingen, og reaktion I standses. Fructoseindholdet i prøven omdannes herefter til det røde farvestof ved reaktion II. Der kan ses bort fra volumenændring.
Prøveopløsningens absorbans måles ved 483 nm til 1,09. Kuvettebredden er 1,00 cm.
Det røde farvestofs molare absorptionskoefficient ved 483 nm er bestemt til 63 ?-1 . cm-1, og farvestoffets absorbans følger Lambert-Beers lov.
c) Beregn de aktuelle stofmængdekoncentrationer af fructose og af glucose i prøven.

Har lavet

d) Har ligevægten indstillet sig ved 60 oC, når der er gået 15 minut- ter efter tilsætning af Sweetzyme®?

e) Beregn den temperatur, hvor ligevægtsblandingen indeholder 55 % fructose og 45 % glucose.
Argumenter for, at en sådan ligevægtsblanding ikke kan opnås.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af sannepigen (Slettet)

Jeg sidder og har problemer med den samme opgave :(

Skriv et svar til: brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.