Matematik

Matematik

07. februar 2014 af Amuni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder og er igang med en opgave men kan bare ikke finde ud af følgende. nogle som kan forklare det? 

Se i det vedhæftet fil.


 

Vedhæftet fil: Udklip.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2014 af mathon


    Volumen:
                         V = h · b · 1 = 1        når alle længdemål er i m

                          b = 1/h

    Overflade:
                          A = (b + 2h) · 1

                          A(h) = (1/h) + 2h  =  2h + (1/h)

                         A'(h) = 2 - (1/h2)

   ekstremum
   kræver:
                         A'(h) = 2 - (1/h2) = 0
                       


Svar #2
07. februar 2014 af Amuni (Slettet)

Tak skal du have :)

Men jeg er ikke helt med på hvad du gør ved overflade areal og ned ad.


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2014 af mathon

…substituerer b med (1/h) og differentierer efter ledombytning.


Svar #4
07. februar 2014 af Amuni (Slettet)

Hvor får du egentlig  "A = (b + 2h) · 1" fra? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. februar 2014 af agogo (Slettet)

Areal af den ene side: h gange 1

Areal af den anden side: h gange 1

Areal af bunden b gange 1

Tilsammen er overfladearealet så: 2h + b

Du ved, at h gange b er 1, da rumfanget skal være 1 m3 og længden af kanalen er 1 m. Dvs. at b = 1/h


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man folder kanalen ud til et rektangel, hvis ene side er 1m, og hvis anden side er b + 2h .


Svar #7
08. februar 2014 af Amuni (Slettet)

Takker :)

Hvordan skal opgave b laves? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Læs den sidste del af svar #1. Differentier A(h) og løs ligningen A'(h) = 0 .


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.