Matematik

Opgaver i sandsynlighed

07. februar 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har brug for hjælp til at beregne disse opgaver, og jeg håber, I kan/vil hjælpe mig med dem:

Nr. 1:

I en kasse sodavand er der 14 sodavand. 8 af dem er appelsinvand og 6 af dem er colaer. Hvad er sandsynligheden for at tage 2 appelsinvand?

(Jeg ved godt sandsynligheden for at tage en appelsinvand er 8/14).

Nr. 2:

Numrene 1 til og med 90 bruges i et almindeligt bankospil.

A: Hvad er sandsynligheden for at trække 56 som det første tal og 57 som det andet tal?

B: Hvad er sandsynligheden for at trække 90 som det 27. tal?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2014 af agogo (Slettet)

Nr. 1: (8/14) x (7/13) =

Nr. 2.A: (1/90) x (1/89) = 

Nr. 2.B: Hvis man ved, at 90 ikke er trukket før det 27. tal, må sandsynligheden være 1/(90-26) = 1/64


Svar #2
07. februar 2014 af 321bj (Slettet)

Ok mange tak for hjælpen.

Men i nr. 2.B nævnes der ikke om nr. 90 bliver trukket før nr. 27


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Sandsynligheden for opg 2B er så

(1 - 1/90)·(1 - 1/89)·(1 - 1/88)·...·(1 - 1/65)·(1 - 1/64) · (1/64) =

 (89/90)·(88/89)·(87/88)·...·(64/65)·(63/64) · (1/64) = 63/(90·64) = (90-27)/(90·(90-26))


Svar #4
07. februar 2014 af 321bj (Slettet)

Mange tak for hjælpen


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. februar 2014 af agogo (Slettet)

Hej, såvidt jeg kan se så er der en fejl i det sidste bud, idet leddet (1 - 1/64) ikke burde være der.

Hvis man regner videre uden dette led, får man til sidst sandsynligheden 1/90 .

Det virker vel rimeligt på den måde, at alle numre nok har den samme sandsynlighed for at blive trukket som nr. 27.

vh.


Svar #6
09. februar 2014 af 321bj (Slettet)

Ok mange tak for oplysningen


Skriv et svar til: Opgaver i sandsynlighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.