Matematik

Eksponentielle sammenhæng!

09. februar 2014 af jimmyernice (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har en opgave for til i morgen som jeg desperat skal bruge hjælp til.

Bestem ligning, vækstrate og halveringskonstant for den eksponentielle udvikling,

hvis graf går gennem punkterne (-4,40) og (13,10)

Hjælp! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af mathon

generelt:

                                     y = b•ax

                                     y2 = b•ax2
                                     y1 = b•ax1

                                     y2/y1 = ax2-x1

                                     a = (y2/y1)1/(x2-x1) = 1+r                        

                                     b = y1•a-x1

                                     X1/2 = log(1/2) / log(a)


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhæng!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.