Matematik

matematikprøve vigtigt!!!

11. februar 2014 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens
Om tre dage skal vi have en prøve om tangentbestemmelse og differentilaregning indre/ydre/indre´/ydre´/f´(g(x))*g´(x) funktioner.
Er der nogle der kender nogle hjemmesidder man kan øve sig på???


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af PeterValberg

FriViden.dk har glimrende videoer, der "kommer godt omkring"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
11. februar 2014 af LeylaDogan (Slettet)

#1 jeg gar set videoerne fre frividen.dk

Jeg synes bare at jeg ikke har helt fat på differitialregning sammensate funktioner, derfor ville jeg høre om I kendte nogle hjemmesidder med opgaver om differitialregning sammensate funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af AskTheAfghan

Prøv at læse lidt på Wikipedia. http://da.wikipedia.org/wiki/Sammensat_funktion

(f ο g)(x) = f(g(x)) og (f ο g)'(x) = g'(x) f '(g(x)). Fx.

Hvis du har h(x) = 4·(x2 - 7)6, så lad g(x) = x2 - 7 og f(x) = 4x6. Bemærk, at h(x) = f(g(x)).

Vi får da h '(x) = g'(x) f '(g(x)) = 2x·24(g(x))5 = 48x·(x2 - 7)5


Skriv et svar til: matematikprøve vigtigt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.