Kemi

Hjælp Kemi Ligevægtkonstanten.... Meget vigtig

12. februar 2014 af lililolo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opskriv ligevægtsudtrykket for hver af  disse ligevægt og angiv om ligevægten er homogen  eller heterogen. Navngiv desuden hver reaktions ligevægtskontant.

Jeg har besvaret opgaven men mangler kun Ligevægtskonstanten??

Håber at i kan hjælpe mig:)))


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2014 af Star04 (Slettet)

Ligevægtskonstanten K for en kemisk reaktion kan beregnes ud fra tilvæksten i standard enthalpi og standard entropi. 

lnK = -ΔHΘ/R*1/T+ΔSΘ/R. ΔHΘ og ΔSΘ kan regnes uafhængige af temperaturen. Enheden for ligevægtskonstanten bestemmes ud fra reaktionsbrøken. Der er en linæer sammenhæng mellem den naturlige logaritme til ligevægtskonstanten ln K og den recibrokke værdi af den absolutte temperatur 1/T. Hældningskoefficienten angiver -ΔHΘ/R. T er den absolutte temperatur. R er gaskonstanten som indsættes med værdien R = 8,31 J/(mol*K).


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. februar 2014 af 012343210

Ligevægst konstanten er koncetrationerne af produkterne ganget samme delt med koncetrationen af reaktanternen ganget sammen. Det ville være lidt nemmere hvis du angav funktionen vi kigger på, men som eksempel:

N2 + O2 -> 2NO

K=[NO]^2 / ([N2]*[O2]^2)

Hetrogen er forskellige faser, altså noget kan være gas mens andet er opløst (kulsyre er et godt eksempel), homogen er det hele på gas form eller opløst (som det eksempel jeg har skrevet op som normalt laves på gasform)

Konstantens værdi kan udregnes ud fra Van Hoffs ligning: http://en.wikipedia.org/wiki/Van_'t_Hoff_equation


Svar #3
13. februar 2014 af lililolo (Slettet)

Reaktionen er 

1.         Ag+ (aq)   +  CN- (aq)   AgCN (aq)                          homogen

         MgCI2 (s)   ?   Mg2+ (aq)   +   2 CI- (aq)                       heterogen

          N2 (g) ?  N2 (aq)                                                      heterogen

  Ag2CrO4 (s)   <--->   2 Ag+ (aq)   +   CrO42- (aq)

  Opløselighedsproduktet er:

                                              [Ag+]2 • [CrO42-]  =  Ksp

Hvad er ligevægt konstanten???

Kan du hjælpe mig med de her spørgsmål???

a)  Forklar, hvordan man har givet navne på de tre carbonhydrider, som ses på sider 118 og 119: 4-ethyl-2,4-dimethylhexan, 2-ethyl-3,4-dimethylpent-1-en og 4,4-dimethylpent-1-yn.?

b) Hvorledes er aromatiske forbindelsers reaktionsevne?

c) Opskriv reaktionen mellem chlor og methan under indvirkning af lys.

d)  hvorledes indgår en ren væske i ligevægt konstanten?

e)  hvorledes indgår en ion i en vandig opløsning i ligevægt konstanten?

f) hvad sker der hvis ion produktet for et salt i vandig opløsning er mindre end dets opløselighed?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. februar 2014 af 012343210

Reaktionskonstanten:

Udreng ΔHΘ og ΔSΘ ud fra data du kan finde i en databog. ΔHΘ=HΘ_reaktanter-HΘ_produkter

<- det samme gælder ΔHΘ

lnK = -ΔHΘ/R*1/T+ΔSΘ/R

a) har du selv svaret på.

b) Aromatiske forbindelser er meget stabil sammenlignet med andre organiske molekyler, derfor er deres reaktionsevne ikke særlig god

c)CH4+CL2->CH3CL +HCl

d) indgår ikke. 

e) På samme måde som opløslige stoffer

f) ja så fælder det ikke ud hvis altså opløsligheden er ligevægts konstante. Dog kan jeg ikke lide formuleringen med ion produktet - det tager ikke højde for sammenhængen mellem metal og syrerest...


Svar #5
14. februar 2014 af lililolo (Slettet)

Tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: Hjælp Kemi Ligevægtkonstanten.... Meget vigtig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.