Matematik

Eksponentiel aftagende funktion

13. februar 2014 af HenrikN (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, ville høre om der ikke var en venlig sjæl, der kunne forklare mig, hvordan jeg bestemmer forskriften for B.sphaericus ud fra det vedhæftede billede?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2014 af SuneChr

Ved aflæsning af to vilkårlige punkter på det enkeltlogaritmiske papir har vi
(0 ; 1)  og  (6 ; 10 - 7)
til at sætte ind i forskriften
f (x)  =  b·ax
hvor a og b kan beregnes.
 


Svar #2
13. februar 2014 af HenrikN (Slettet)

Super, mange tak 


Svar #3
13. februar 2014 af HenrikN (Slettet)

#1

Hej igen, kan du hjælpe mig med den sidste opgave? Skal have isoleret x, i dette regnestykke, men kan ikke helst huske hvordan det nu helt fungerede

Regnestykket er:

1/500 =1\cdot 0,06813^x


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. februar 2014 af SuneChr

Isolér x i ligningen
- ln 500  =  x·ln 0,06813

Man har "taget" logaritmen på begge sider af lighedstegnet.
(x = 2,3134)


Svar #5
13. februar 2014 af HenrikN (Slettet)

#4

Isolér x i ligningen
- ln 500  =  x·ln 0,06813

Endnu engang skal du have mange tak 


Skriv et svar til: Eksponentiel aftagende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.