Matematik

eksponentiel funktion

13. februar 2014 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået stillet denne opgave: 

Omskriv funktionen til formen: f(t)=b*ekt

Og det er denne funktion der er tale om: f(t)= 4,0*0,99029


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er samme fremgangsmåde, som for din anden opgave.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1444192

f(t) = b·ekt = b·(ek)t = b·at ,

dvs.

ek = a , eller

k = ln(a)

Prøv at benytte den vejledning, du får i opgaverne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2014 af mathon

nu er det så
"baglæns":

som i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1444192


                                        0,99029 = ek

                                        ln(0,99029) = k = -0,009757

                                        f(t) = 4,0•e-0,009757·t


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.