Matematik

Hvor meget svarer atombombens energi på Ricterskalaen?

14. februar 2014 af Mart96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Meningen er, at jeg skal finde ud af både hvor meget energi atombomben afgiver og også hvor den ligger på i Richterskalaen.

Sammenhængen mellem Richtertallet for et jordskælv og den energi, der udløses, er givet ved formlen: 
Log(E) = 1,5 * M + 4,8 

Her har jeg så mængden af energi til at begynde med, men jeg mangler så at udregne hvor atombomben ligger på Richterskalaen (M). 

Når det kommer til atombomben som er på 19 kiloton, hvor 1 kiloton svarer til 4,2 * 10^12 = 6835701.24. Dette skal vel så ganges med 19, hvilket : 6835701.24 * 19 = 129.878.323,60 joule

Formlen ville så se sådan her ud: Log(129.878.323,60) = 1,5 * M + 4,8

Er jeg fuldstændig forkert på den? Please fortæl mig hvis jeg er og jeg ville sætte pris på hvilken som helst form hjælp.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden ser rigtigt ud, men jeg forstår ikke din ligning

4,2 * 10^12 = 6835701.24

Hvor kommer det fra? Det er oplyst, at 1 kiloton svarer til 4,2·1012 J .


Svar #2
14. februar 2014 af Mart96 (Slettet)

Jeg har så opdaget, at det er en trykfejl jeg har begået på min lommeregner, men 4,2·10^12 J skal vel stadig ganges med 19 da det er den mængde kiloton atombomben har.

Så hvordan ser det ud?    


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja. Så løs ligningen

1,5·M + 4,8 = log(19·4,2·1012) = 12 + log(79,8)


Svar #4
14. februar 2014 af Mart96 (Slettet)

Okay, men hvor kommer 12 + log(79,8) fra? Jeg beklager hvis jeg spørger dumt, men jeg er træt og frustreret på den her opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

19·4,2 = 79,8 , og log(1012) = 12


Skriv et svar til: Hvor meget svarer atombombens energi på Ricterskalaen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.