Matematik

Reducering af udtryk med potenser og rødder

19. februar 2014 af strip (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa alle sammen, jeg er stødt på en opgave jeg meget gerne vil have hjælp til:-) På forhånd tak. Opgaven ser således ud:

√(2^1/3)^2/3


Svar #1
19. februar 2014 af strip (Slettet)

Er i tvivl om hvilke potens regler jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af PeterValberg

Screen Shot 2014-02-19 at 14.49.53.png

Første regel, som du skal bruge:

\sqrt{a}=a^{\tfrac12}

Dermed har du:

a=\left(\left(2^{\tfrac13} \right )^{\tfrac23} \right )^{\tfrac12}

Benyt nu reglen:

\left(a^m \right )^n=a^{m\cdot n}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
19. februar 2014 af strip (Slettet)

Ja okay så 1/2 opløser √

Så 1/3 · 2/3 · 1/2 = 2/18. Er det resultatet?:-)

Altså 2^2/18


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Brøken 2/18 kan forkortes.


Svar #5
19. februar 2014 af strip (Slettet)

Ah...Selvfølgelig

2^1/9=9√2


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det skal skrives

                                 9√2


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. februar 2014 af PeterValberg

#2 Nej sådan kan du ikke sige...

\sqrt{a}=a^{\tfrac12}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

(Af en eller anden grund er det kun den første codecogs-ligning i svar #2, der vises)


Svar #9
19. februar 2014 af strip (Slettet)

Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Reducering af udtryk med potenser og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.