Matematik

rumfang

22. februar 2014 af tingiwingi (Slettet) - Niveau: 7. klasse

håber i kan hjælpe mig 

Et firma, der fremstiller Juice, ønsker, at deres kartoner skal rumme 1/3 mere.
Den nuværende juicekarton er 9,7 cm * 9,7 cm * 20,8 cm.
Forslå nogle nye mål, så den nye karton ligner den gamle mest mulig

Tine 


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Nuværende rumfang: 9.7·9.7·20.8=1957.072 cm3

Ønsket rumfang = 1.33 · 1957.072 =  2602.9 cm3

Forslag til mål: Ændr højden, bredden eller længden, alt andet lige.

Eksempel:

9.7 · 9.7 · x = 9.72·x = 2602.9 cm3.

Løs ligningen. På den måde kan du ændre alle mål ét ad gangen hvilket nok er meningen på jeres klassetrin.


Svar #2
22. februar 2014 af tingiwingi (Slettet)

mange tak

men et spørgsmål hvordan fandt du 1,33? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Hvis du vil gøre noget en 1/3 større, så er det bare at sige 1.33*(Det du vil gøre større). Da 1=100%, så er 1.33=133% altså en 1/3 større.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2014 af 123434 (Slettet)

(9,7cm*9,7cm*20,8cm*1,33)=2602,9cm3


Skriv et svar til: rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.