Kemi

en lille forklaring, tak

22. februar 2014 af Idanelsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en opg. Hvor jeg skal forklare forskellen på en stærk og en svag syre


Altså jeg ved, hvis det er en stærk syre så når den reagere med vand afgiver den alle sine H*-ioner ved reaktionen med vand.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon


      En stærk syre er 100% hydronolyseret.

      En svag syre er meget mindre hydronolyseret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2014 af ansigtet (Slettet)

Stærke syrer er fuldstændigt ioniserede i en vandig opløsning. pH i en opløsning af moderat koncentration er højst 2. Eksempler på stærke syrer er:
- Hydrogenbromid
- Hydrogenfluorid
- Saltsyre
- Salpetersyre
- Svovlsyre.
 

 En svag syre er derimod ikke fuldt dissocieret i en tynd vandig opløsning


Svar #3
22. februar 2014 af Idanelsen (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2014 af mathon

For alle \small c_s-molære fortyndede syrer med ioniseringsgrad \tiny \tiny 0\leq \alpha\leq 1
gælder:


                              \small pH = -\log (\left [ H_3O^+ \right ]) = -\log (\alpha * c_s)
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2014 af mathon

skal naturligvis være
                                              0 < α ≤ 1


Skriv et svar til: en lille forklaring, tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.