Fysik

Simpelt, men tirrende. Middellevetid

22. februar 2014 af susubu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. 

En K^- mesons middellevetid i laboratoriet skal beregnes.

Gammaefaktoren er angivet til: 1,567

Halveringstiden/middellevetiden er slået op i databogen til 1,2*10^-8 s

Tror jeg skal bruge tau'=tau_0*gammafaktoren, hvor tau_0=ln(2)/halveringstiden.

Nogen der har en idé?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af peter lind

middellevetid og halveringstid er ikke det samme så hvad har du slået op ?

Det er korrekt at du skal bruge at t'=t0*γ hvor du kender t'. Dette gælder hvad enten t og t0 er enten middellevetid eller halveringstid


Svar #2
22. februar 2014 af susubu (Slettet)

I den blå databog står der 1,2*10^-8 s (middellevetid)

Den nøjagtig samme værdi står på wikipedia, men her betegnes den halveringstid...


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af peter lind

Jeg har ikke nogen tabel om det, så du må selv bedømme hvad der er rigtigst. Jeg stoler rent umiddelbart mindre på wikipedia end en officiel databog men jeg kender ikke den blå databog


Svar #4
22. februar 2014 af susubu (Slettet)

Ja, du har nok ret. Lad os dog antage, at det er værdien for middellevetiden. Hvad gør man efterfølgende? Altså er t'=1,2*10^-8?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af peter lind

Finder t0 af den formel, som du selv har fundet og gentaget i #1


Svar #6
22. februar 2014 af susubu (Slettet)

Hmm, okay. Tak Peter :)


Skriv et svar til: Simpelt, men tirrende. Middellevetid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.