Matematik

4. grads polynomier

24. februar 2014 af anne2010 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg sidder og kæmper med at løse 4 grads polynomier i hånden.

herinde har jeg set understående metode til at løse problemet:

Da 4.-gradspolynomiet har reelle koefficienter, kan det faktoriseres i 2 2.-gradspolynomier med reelle koefficienter. Man sætter

x4 - 2x3 -x2 +2x +10 = (x2 + ax + b)(x2 + cx + d)

                                    = x4 + (a+c)x3 + (b + ac + d)x2 + (ad+bc)x + bd

Ved aflæsning får man så ligningssystemet

(Ca. ved det understående her kan jeg ikke følge med længere...? resultaterne herunder giver ikke mening for mig. en der kan beskrive det for mig ? eller bekrafte for mig at der er lavet en regne/taste fejl ??)

a+c = -2
b+ac+d = -1
ad+bc = 2
bd = 10

der som en løsning har

a = 2 , b = 2 , c = -4 , d = 5 , så vi har faktoriseringen

x4 - 2x3 -x2 +2x +10 = (x2 +2x +2)(x2 - 4x +5)

                                   = [ (x+1)2 +1 ] · [ (x-2)2 +1 ]

De fire rødder er derfor

x = -1 ± i ∨ x = 2 ± i


Svar #1
24. februar 2014 af anne2010 (Slettet)

taste fejl

x4 - 2x3 -x2 +2x +10

der skulle stå.

x^4-2x^3-x^2+10


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2014 af peter lind

Hvad er spørgsmålet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad er det i det ovenstående, du ikke forstår? Forstår du ikke, hvordan ligningssystemet

a+c = -2
b+ac+d = -1
ad+bc = 2
bd = 10

fremkommer?

Her er den oprindelige råd, der gav anledning til spørgsmålet

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1306655#1448551


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se fortsættelsen i den oprindelige tråd. (Link i #3)


Skriv et svar til: 4. grads polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.