Matematik
Matematik...; Hjælp tak!
02. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
jeg blev nødt til at oprette samme indlæg to gange, da jeg ikke rigtig fik svar på den første...
opgaven: en maskinfabrik producerer mellem 30 og 60 maskiner om året. prisen P for en maskine afhænger af antallet af producerede maskiner x, idet
p(x)=7500x-x^3, 30a) bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.
spg. b lyder: hvor stor bliver den årlige omsætning ved den årlige produktion, der blev fundet under af spg.a?
Jeg ved at svaret er x=50 i spg. a), men hvad skal man gøre i spg.b) skal man indsætte 50 på x's plads?
på forhånd tak..
opgaven: en maskinfabrik producerer mellem 30 og 60 maskiner om året. prisen P for en maskine afhænger af antallet af producerede maskiner x, idet
p(x)=7500x-x^3, 30a) bestem det antal maskiner, der skal produceres om året, hvis man ønsker den største pris pr. maskine.
spg. b lyder: hvor stor bliver den årlige omsætning ved den årlige produktion, der blev fundet under af spg.a?
Jeg ved at svaret er x=50 i spg. a), men hvad skal man gøre i spg.b) skal man indsætte 50 på x's plads?
på forhånd tak..
Svar #2
02. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Forudsat at de sælger alle maskinerne, så finder du ganske rigtigt den årlige omsætning ved at beregne p(50).
Skriv et svar til: Matematik...; Hjælp tak!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
