Fysik
krafter i bjælke
Er der nogen som kan sætte mig igang med den her:
En 6 m lang vandretliggende homogen bjælke er understøtte i A og B, hvor A er bjælkens endepunkt.Afstanden AB er 4 m. I bjælkens andet endepunkt C virker en lodret nedadrettet kraft på 7.5kN.
Find reaktionerne i A og B, når bjælkens masse er 300 kg
Svar #1
26. februar 2014 af peter lind
Brug at summen af kræfterne på bjælken er 0 og at drejningsmomentet omkring et af endepunkterne eller tyngdepunktet er 0
Svar #2
26. februar 2014 af hesch (Slettet)
FA + FB + 7,5kN + g*300kg = 0 (kræfter regnet positivt nedad )
Moment om A:
g * 0∫6 r dm + 4*FB + 6*7,5kN = 0 (dm = 50kg/m dr)
To ligninger med to ubekendte
Svar #3
27. februar 2014 af hesch (Slettet)
Af din tråd: "kræfter i bjælke 3" ( MA,bjælke = 8838Nm ) finder du så:
FA + FB = -10446N
4m*FB = -53838Nm =>
FA = 3014N , FB = -13460N
Hvad siger facitlisten til det ?
Svar #5
27. februar 2014 af 110975 (Slettet)
Svar #6
27. februar 2014 af hesch (Slettet)
#5: De kommer fra:
g * 0∫6 r dm + 4*FB + 6*7,5kN = 0 =>
8838 + 4*FB + 6*7,5kN = 0 =>
4*FB = -8838N - 6*7,5kN = -53838
( facitlisten runder da vist lidt kraftigt af ) :)
Fortegnsskifte skyldes valg af positivt retningsvalg: op/ned.
Svar #7
27. februar 2014 af 110975 (Slettet)
Skriv et svar til: krafter i bjælke
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
