Matematik

Har et spørgsmål til linære funktioner

27. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Fra en konkurrent hører virksomheden at der findes en tredje leverandør af printepatroner. Leverandøren giver på sin hjemmeside eksempler på priser

Antal patroner. 150 stk    400stk

samlet pris inkl fragt : 7620 kr 19870kr

Hvad er stykprisen og prisen for fragt hos denne leverandør.

Jeg har fundet a som giver 49...altså stykprisen, men ved ikke hvordan jeg finder prisen for fragt?

Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af SuneChr

 (I)  150a + b  =    7620
(II)  400a + b  =  19870

(II) - (I)
250a  =  12250
      a  =        49
Indsat i (I)   150·49 + b  =  7620
                    b  =  7620 - 150·49


Svar #2
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Undskyld med kan du ikke forklarer det på en lidt lettere måde??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2014 af GeorgeDorn (Slettet)

Du finder bare a som du har gjort (49) og indsætter det índ i den anden ligning istedet for a og finder b ud fra det. som sune skriver. Det kaldes substitutionsmetoden. (http://da.wikipedia.org/wiki/Substitutionsmetoden).


Svar #4
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ja men kan ikke forstå hvorfor han siger at jeg skal trække 150 fra:

for b formlen siger y1-a*x1, det vil sige jeg skal trække 49 fra y1 også gange med 150


Svar #5
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Bliver det 270? skal det give det


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. februar 2014 af GeorgeDorn (Slettet)

Jep.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2014 af GeorgeDorn (Slettet)

Er det operator precedens der forvirrer dig? Gange kommer altid før plus.

http://en.wikipedia.org/wiki/Order_of_operations


Svar #8
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

tak ...nej det er fordi det blev skrevet sådan her;  7620 - 150·49 og det er minus 49 også gange med 150-men ved ikke om der er nogen forskel i resultatet:)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du udregner 150·49 og trækker resultatet fra 7620 .


Svar #10
27. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ja :) tak ...


Skriv et svar til: Har et spørgsmål til linære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.