Matematik

Funktionens minimum?...

27. februar 2014 af pingvinenfraskoven (Slettet) - Niveau: B-niveau

Med hjælpemidler:

En funktion f er givet ved:

f(x) = e^x -3x + 1

a) Bestem f '(x), og gør rede for, at funktionen f har et minimum.

b) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)).

Jeg har differentieret funktionen til e^x -3...

Nogen der vil forklare mig hvad jeg skal gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af ajensen112 (Slettet)

a) find f'(x)=0 (kan nemt gøres i maple) derefter lav monotonilinje

b) http://www.matematikfessor.dk/lessons/ligning-for-tangent-i-punkt-188


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af peter lind

b) Konstater at f'(x) = 0 har en løsning og varierer -0+ i punktet

c) ligningen for tangenten for grafen for en funktion f(x) i punktet er ( x0, f(x0) ) er y=f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #3
27. februar 2014 af pingvinenfraskoven (Slettet)

Tak for svarene :-))


Skriv et svar til: Funktionens minimum?...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.