Matematik

eksponentiel funktion igen

02. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvor mange år går der imellem at indbyggertallet fordobles?

Indbyggertallet ien by kan beskrives med følgende model y= 1200 *1,06^x, hvor x er antal år efter 2014 og y er inbyggertallet.

Jeg ved ikke lige helt hvordan jeg hurtigst kan regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af Encrypted (Slettet)

Jeg mener, at du har den samme bog som mig, så kig på side 201. Der står noget om fordoblingskonstanten.

T2 = ln(2)/ln(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af 123434 (Slettet)

y=b*ax

T2=In(2)/In(1,06)


Svar #3
02. marts 2014 af HFNU (Slettet)

In (2)/In(1,06) hvodan skal det forståes?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af Encrypted (Slettet)

Jeg vil anbefale, at du lige læser lidt om eksponentielle funktioner, eksponentielle ligninger og fordoblingskonstanten igen. Du har tydeligvis ikke sat dig ind i det.

ln er bl.a. en funktion på din lommeregner, så du skal bare taste det ind .)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Kvotienten ln(2)/ln(1,06) kan da kun forstås på én måde, nemlig som ln(2) divideret med ln(1,06).


Svar #6
02. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ok tak allesammen


Skriv et svar til: eksponentiel funktion igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.