Fysik

Bestem massen af den dannede isotop :)

05. marts 2014 af Frederikfaber (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

sidder her med en opgave fra fysik a eksamen fra sidste år. Den lyder:

285 Fl henfalder ved alfa-henfald til 281 Cn, der har atommassen 281.16929 u. Alfa-henfaldet har Q-værdien 1.762 pJ.

selve spørgsmålet:

Bestem massen af den dannede 285 Fl-isotop ud fra alfa-henfaldets Q-værdi. (Fl står for Flerovium).

Ved ikke helt hvordan jeg skal gå til værks med opgaven. Ville rart hvis en kunne hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2014 af peter lind

Omregn Q værdien til masse ved brug af Einsteins ligning. Adder dette til massen for Cn


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2014 af peter lind

Glemte i #1 at skrive at du også skal addere massen af α partiklen


Svar #3
05. marts 2014 af Frederikfaber (Slettet)

ok tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af mathon

                                     \small \Delta m=\frac{1,762\cdot 10^{-12}J}{c^2}=0,011806\: u

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2015 af Aria0092 (Slettet)

#1

Omregn Q værdien til masse ved brug af Einsteins ligning. Adder dette til massen for Cn

Af hvilke formler får vi dette? Jeg sidder med samme opgave lige nu, og jeg kigger på formlen, der lyder:
Q=-Δm*c2


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2015 af peter lind

Du har helt ret i at det er den formel, du skal bruge


Skriv et svar til: Bestem massen af den dannede isotop :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.