Matematik

Konstanterne i en logaritmefunktion

06. marts 2014 af marcomajland (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle!

Er igang med en matematikopgave, men er i tvivl om en opgave.

Har fået til opgave at bestemme konstanterne i en logaritmefunktion. 2 punkter som er punkter på grafen for funktionen er oplyst, men kender ingen formel, for at finde konstanterne. Kunne umiddelbart ikke finde noget på nettet, så ville spørge her hvis nogen har styr på det.

Der findes jo en formel hvis konstanten a i en eksponential funktionen skal findes (grundtallet), og da eksponential funktionens invers funktion er logaritme funktionen, må da der også være en formel for at finde konstanten a for en log funktion?

På forhånd tak! :-)


Svar #1
06. marts 2014 af marcomajland (Slettet)

I øvrigt er det en log funktion på formen:

log(p) = k + a * T , hvor k og a er konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af PeterValberg

Hvis du kender to punkter (T1,p1) og (T2,p2)

så kan du vel bestemme værdierne for konstanten k og koefficienten a
som to ligninger med to ubekendte

i)  log(p1) = k + a·T1
ii) log(p2) = k + a·T2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Konstanterne i en logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.