Matematik

Løs ligningen

06. marts 2014 af MetteOst (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Er der nogle der kan hjælpe med at løse denne ligning? 4x-2=2,8x+3,4

Og også gerne forklare hvordan man gør :) Mange tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Isoler led med x på venstre side, og rene tal på højre side. Træk sammen og isoler så x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af PeterValberg

subtrahér 2,8x på begge sider
addér 2 på begge sider
dividér begge sider med 1,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
06. marts 2014 af MetteOst (Slettet)

Tak for hjælpen Peter :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af PeterValberg

4x-2=2,8x+3,4
4x-2{\color{Red} -2,8x}=2,8x+3,4{\color{Red} -2,8x}
1,2x-2=3,4
1,2x-2{\color{DarkGreen} +2}=3,4{\color{DarkGreen} +2}
1,2x=5,4
\frac{1,2x}{{\color{Blue} 1,2}}=\frac{5,4}{{\color{Blue} 1,2}}
x=\;?
 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Løs ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.