Matematik

Eksponentielle funktioner

11. marts 2014 af HjælpForvirret (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej med jer :)

Jeg sidder lige nu og kæmper med et matematikprojekt, som skal afleveres i næste uge, men sidder fast ved et af punkterne og håber virkelig i kan hjælpe mig :)
Jeg skal bestemme de analytiske og grafiske parametre og konstanter, som indgår i eksponentielle funktioner og er helt blank!
Please! hjælp mig!

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af Stats

Har du en fil, som man kan rette sig efter?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. marts 2014 af mathon

            arbejder du
                                   på formen
                                                                  y = b\cdot a^x

                                    eller på formen
                                                                  y = b\cdot e^{kx}      ?
          


Svar #3
11. marts 2014 af HjælpForvirret (Slettet)

#1 nej der står kun følgende:
     Bestem analytisk og grafisk de parametre og konstanter der indgår i eksponentielle funktioner

#2 y = b * a^x


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2014 af mathon

                                                          y(x) = b \cdot a^x

                                                          y(0)=y_0 = b \cdot a^0 = b\cdot 1 = b

            hvoraf
                                                          y = y_0 \cdot a^x

            som i enkeltlogaritmisk
            afbildning giver:
                                                          \log (y) =\log(a)\cdot x + \log(y_0)

            hvor
                                           \small \log (a) kan aflæses som hældningskoefficient

                        a er fremskrivningsfaktoren (1+rx)

                        rx = a - 1 er vækstraten

                                       

                                       


Svar #5
11. marts 2014 af HjælpForvirret (Slettet)

#4 Nu forstår jeg ingenting :s
     Er det de parametre og konstanter der er? :s


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.