Matematik

hjælp igen

11. marts 2014 af Aleynaa - Niveau: A-niveau

en funktion f er bestemt ved f(x)= 3x2 + 6x. 

bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis grad går gennem punktet P(1,2) 

mit bud:

F(x) = 3*1/3 x3 + 6 1/2 x2

     = x3 + 3x2 + k

vi kender punkterne 1,2 dvs

f(1) 13 + 3 * 12 + k = 2

skal man så benytte tangentensligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Dit F(x)=x3+3x2+k skal du bruge til at løse ligningen

2=13+3*12+k <=> 2=4+k <=> k=-2

Altså er en sådanne stamfunktion givet ved F(x)=x3+3x2-2, hvis graf vitterligt går gennem P(1,2).


Svar #2
11. marts 2014 af Aleynaa

hvorfor - 2 ? 


Svar #3
11. marts 2014 af Aleynaa

når ja fordi vi siger 2 - 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2014 af mathon

                       F(x) = y = x3 + 3x2 + k       gennem P(1,2)

                                 2 = 13 + 3·12 + k
                                 2 = 1 + 3 + k
                                 2 = 4 + k
                                 2 - 4 = k
                                 -2 = k

    hvoraf
    stamfunktionen
                               F(x) = x3 + 3x2 - 2       gennem P(1,2)

                           

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2014 af Drunkmunky (Slettet)

#3

når ja fordi vi siger 2 - 4 ?


Lige præcis.


Skriv et svar til: hjælp igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.