Matematik

Randundersøgelse af funktion - forvirrende mængde

14. marts 2014 af Perpetualburn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har fået følgende opgave:

En funktion er givet ved: f(x,y)=1/(2x+y+2)2

Ydermere har vi  mængde: D={(x,y)∈>R2|2x+y+2≠0}

Funktionen har ingen stationære punkter, skal finde ekstrema på mængden D. Går ud fra at jeg skal lave en randundersøgelse, men aner ikke hvordan jeg skal gribe det an mht denne funktion og mængde

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af peter lind

Nævneren og dermed funktionen er altid positiv. Du kan få nævneren til at være så tæt på 0 som du ønsker ved for eks. at sætte x=0 og y så tæt på -2 som du har brug for. Tilsvarende kan du gøre nævneren så stor som du ønsker


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er ikke defineret på definitionsmængdens rand. Funktionen har ingen stationære punkter. Funktionen har derfor ingen ekstrema i definitionsmængden D.


Skriv et svar til: Randundersøgelse af funktion - forvirrende mængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.