Kemi

Gibbs frie energi

20. marts 2014 af Juikojhbnkk (Slettet) - Niveau: A-niveau
2H2O2 (l) ---> 2H2O (l) + O2 (g).

Jeg skal udregne ændringen i gibbs frie energi og den termodynamiske ligevægstkonstant for reaktionen, begge ved 25 grader celsius. Ud fra tabelværdier for standardentalpi og standardentropi har jeg forsøgt at udregne opgaven. Dog bliver mit resultat forkert ifølge facitlisten. Andre opgaver af samme type laver jeg ligeledes fejl i, så det ville være rart med lidt hjælp til den rigtige fremgangsmetode

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

                 \Delta G^{\Theta }_{\; \; rxn} = \Delta H^{\Theta }_{\; \; rxn} - T\cdot \Delta S^{\Theta }_{\; \; rxn}

                  \Delta G^{\Theta }_{\; \; rxn} =-R\cdot T\cdot ln(K)                  hvor K  er ligevægtskonstanten


Svar #2
21. marts 2014 af Juikojhbnkk (Slettet)

Okay. Jeg har fundet ud af det. I den næste opgave skal jeg udregne ændringen i Gibbs frie energi ved 95 grader celsius under forudsætning af, at den molare varmekapicitet ved konstant tryk er temperatur-uafhængig? Hvilken Formel skal jeg så bruge her?

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2014 af mathon

                ln(K)=\frac{-\Delta G}{R\cdot T}

                K =e^{\frac{-\Delta G}{R\cdot T}}


Svar #4
21. marts 2014 af Juikojhbnkk (Slettet)

Er det ikke ligevægtskonstanten, du regner der? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2014 af mathon

                      \small \Delta G_{\; \; rxn} = \Delta H_{\; \; rxn} - T\cdot \Delta S_{\; \; rxn}


Skriv et svar til: Gibbs frie energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.