Matematik

Differentiere

20. marts 2014 af inger91 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan forklare mig hvordan jeg differentiere denne:

f(x)=\sqrt{2x+4}

kommer den bare til at hedde \frac{1}{\sqrt{2}} ? eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af peter lind

Brug reglen om differentiation af en sammensat funktion ydre funktio kvadratrod, indre funktion 2x+4


Svar #2
20. marts 2014 af inger91 (Slettet)

Ja, men jeg forstår ikke helt hvad jeg skal gøre her.

\sqrt{x}= x1/2 

bliver det så til 21/2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af mathon

                 \large f(x) = g(h(x))

                  \normal\ y =h(x) = 2x+4          \normal\ y\: ' =h\: '(x) = 2

                  \normal\ g(y) = \sqrt{y}                         \normal\ g\: '(y) = \frac{1}{2\sqrt{y}}\cdot y\: '

                 


Svar #4
20. marts 2014 af inger91 (Slettet)

Det der oppe forstår jeg intet af.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter reglen for differentiation af en sammensat funktion.

f(x) = √(2x+4)

f '(x) = (√(2x+4))' = 1/(2·√(2x+4)) · (2x+4)' = 1/(2·√(2x+4)) · 2 = 1/√(2x+4)


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. marts 2014 af mathon

du får den så direkte på:

                        f{}'(x)=\frac{1}{2\sqrt{2x+4}}\cdot \left (2x+4 \right ){}' = \frac{1}{2\sqrt{2x+4}}\cdot 2 = \frac{1}{\sqrt{2x+4}}


Svar #7
20. marts 2014 af inger91 (Slettet)

Ah okay. Nu giver det mening.

tusinde tak.


Skriv et svar til: Differentiere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.