Matematik

Rundt i terrænet

22. marts 2014 af Whatisthiss - Niveau: 9. klasse

Mangler hjælp til disse to opgaver!!  

Rasmus bor i en by, der ligger 1860 m over havet. Toppen af de bjerge, hvor han står på ski, ligger 3330 m over havet.

4.1 Hvor stor er højdeforskellen mellem byen og bjergtoppene?

Første dag Rasmus er på ski er temperaturen -8grader C i bbyen. Temperaturen falder 0,5 grader C for hver 100 m man kommer op.

4.2 Hvilken temperatur er der på bjergtoppen? 

håber virkelig nogen vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2014 af mathon

4.2
         omregn højdeforskellen i km til antal 100-m.

         multiplicer dette tal med (0,5°C)/(100 m)


Svar #2
22. marts 2014 af Whatisthiss

Tak for svaret, men kan du måske skrive regnestykket hehe :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2014 af SuneChr

Kald temperaturen over havets overflade, o.h., for y ºC
og x for højde o.h.
Da har vi den lineære funktion
                      y  =  ax + b
 (I)               - 8  =  1860a + b
(II)              - 9  =  2060a + b
(II) - (I)    200a  =  - 1
a isoleres og indsættes i (I)
hvor b da bliver  1,3

Opstil nu den lineære funktion med de rigtige a og b, hvori du indsætter x = 3330


Skriv et svar til: Rundt i terrænet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.