Fysik
specifikke varmekapecitet
01. december 2005 af
stumpL (Slettet)
et bæger med kogende nitrogen ved temp.
-196 grader placeres på vægt.
til tiden t=3,0 min. anbringes en klump is med temp. -10 grader i nitrogenet.
a) forklar hvorfor nitrogenet fordamper hurtigere efter at isklumpen er anbragt i bægeret.
b) forklar hvorfor fordampningen senere sker i samme tempo som ved forsøgets start.
Der er en graf, men ved ikke hvordan jeg hæfter den ved....
Nitrogens specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet er 200J/g.
c) bestem isklumpens masse og is' specifikke varmekapacitet.
isens masse har jeg fundet ved at aflæse på grafen, til m=9g.
hjælp til resten...
-196 grader placeres på vægt.
til tiden t=3,0 min. anbringes en klump is med temp. -10 grader i nitrogenet.
a) forklar hvorfor nitrogenet fordamper hurtigere efter at isklumpen er anbragt i bægeret.
b) forklar hvorfor fordampningen senere sker i samme tempo som ved forsøgets start.
Der er en graf, men ved ikke hvordan jeg hæfter den ved....
Nitrogens specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet er 200J/g.
c) bestem isklumpens masse og is' specifikke varmekapacitet.
isens masse har jeg fundet ved at aflæse på grafen, til m=9g.
hjælp til resten...
Svar #1
01. december 2005 af supergubbe (Slettet)
a) forklar hvorfor nitrogenet fordamper hurtigere efter at isklumpen er anbragt i bægeret. :
Isen opvarmer nitrogenet(N) og hæver dets temperatur til over N's kogepunkt (som er minus et eller andet sygt)
Isen opvarmer nitrogenet(N) og hæver dets temperatur til over N's kogepunkt (som er minus et eller andet sygt)
Skriv et svar til: specifikke varmekapecitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
