Matematik

Ulighed

19. december 2005 af cimrg.joe (Slettet)
Endnu et spørgsmål fra min side af.

Jeg sidder og kigger på en ulighed. Der står:
|2-a|>1 <=>
2-a>1 v 2-a<-1 <=>
a3, dvs. 3<a=<4.

(her skal =< ses som "mindre end/lig med")

Det jeg ikke forstår er sidste linje. Hvordan kan det blive til 3<a=<4? Det synes for mig dybt ulogisk!

Er der nogen der kan forklare mig dette?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2005 af sigmund (Slettet)

Løsningen til uligheden |2-a|>1 er a3. Intervallet 3<a=<4 er en delmængde af løsningen. Det kunne se ud som at der er en begrænsning på a (a=<4).

Jeg går ud fra at dette er et eksempel fra en lærebog. Kan du venligst oplyse om der er givet et interval for a? Det ser ud som om at man kun vil have de værdier af a der fx. ligger i intervallet 0=<a=<4.

Svar #2
19. december 2005 af cimrg.joe (Slettet)

Det er fuldstændig korrekt. Der ønskes kun værdier i intervalet 1=<a=<4. Det er til brug i min SSO, så jeg vil meget gerne forstå hvordan jeg kommer frem til det. Kan du måske uddybe det en smule?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. december 2005 af sigmund (Slettet)

Du er med på, hvordan uligheden i #0 blev løst? Der kom vi frem til løsningerne a3, men da vi kun ønsker værdier i intervallet 1=<a=<4, er den ønskede løsning 3<a=<4.

Svar #4
19. december 2005 af cimrg.joe (Slettet)

Jamen jamen! Er det SÅ simpelt? Det er jo helt fantastisk!:D Jeg takker mange gange! Det havde jeg helt overset, det der interval!

Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.