Fysik
Kræfter
17. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
håber i kan hjælpe mig med denne opgave.
En snor kan tåle et træk på 100 N.
a) Angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved jordoverfladen.
b) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved månens overflade
På forhånd tak.
En snor kan tåle et træk på 100 N.
a) Angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved jordoverfladen.
b) angiv den største masse, der kan hænge i snoren ved månens overflade
På forhånd tak.
Svar #1
17. september 2002 af SP anonym (Slettet)
F = m · a
m = F / a
Tyngdeaccelerationen på jorden
a (el. g) 9,82
Tyngdeacc. på månen
Vist ca. 1/6 af jorden, men er ikke sikkert.
m = F / a
Tyngdeaccelerationen på jorden
a (el. g) 9,82
Tyngdeacc. på månen
Vist ca. 1/6 af jorden, men er ikke sikkert.
Svar #2
01. februar 2003 af SP anonym (Slettet)
Som bekendt er 1 kg proportional med 9.82 newton på jordon. Ifølge "The Data Book of Astronomy" er månens gravitation relativ til jorden 1:0.1653
Skriv et svar til: Kræfter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
