Kemi

Brug for akut hjælp !!

11. januar 2006 af sortesilass (Slettet)
Hvordan beregner man pH for en blanding med en svag syre (KOOC-C6H6-COOH)hvortil der er tilsat 6,50mL NaOH, når det eneste jeg kender den afvejede masse af NaOH 344,1mg (som giver en stofmængde på 1,685mmol)og pH for ækvivalentpunktet som er 10,5 (hvor der er tilsat 15,5 mL NaOH.)

Jeg skal bruge pufferopløsningen men for at finde koncentrationerne er jeg vist nød til at bruge syre og base brøken men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal gribe det an og hvorledes jeg skal stille det op er der ngn der kan hjælpe??
**Det samlede volumen er 68,70ml
På forhånd tark..

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2006 af frodo (Slettet)

kan du ikke skrive opgaveteksten ned helt som den står i din bog?

Eller i det mindste angive en kilde, så jeg muligvis selv kan kigge efter, hvis jeg har bogen

Svar #2
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

opgaven tilhører eksamensættet fra august 1993
.. Man bestemmer NaOH-opløsningens præcise koncentration ved syre-basetitrering.
Til indstillingen anvendes kaliumhydrogenphtalat. Kaliumhydrogenphtalat(forkortelse:KHP) er et kaliumsalt af phthalsyre(H2P).

a)Først skal man beregne koncentrationen af NaOH:
der oplyses at mNaOH = 344,1 heraf fås vha. molarmassen, stofmængden til:
nNaOH = 1,685

Ved titreringen bruges 16,50mL NaOH
koncentrationen beregnes til:
CNaOH= 0,10212M

b) Derefter skal man beregne pH ved ækv. punktet. Her fik jeg jeg oplyst det samlede volumen ved titreringens afslutning som var 68,70mL. Ved at slå pks op og bruge formlen for svag base fik jeg pH til 10,5.

c)??
Her skal man beregne pH for tilsat 6,850mL NaOH
Jeg skal vist bruge pufferligningen men hvordan finder jeg koncentrationen for syren og basen??

håber du kan hjælpe mig.. den skal afleveres imorgen

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2006 af Norn (Slettet)

Send mig en mail, så har du løsningen om ½time...

Svar #4
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

dejligt... jeg har lige sendt min mailadresse til din mail.. har ikke lyst til at skrive den offentligt..

Svar #5
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

eller skriv hellere til denne mail: [email protected]


Svar #6
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

Andre der kan hjælpe????!???!

Svar #7
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

please...

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2006 af Norn (Slettet)

Okay... check din mail... koncentrationen af din syre er 0,031863 M

Svar #9
12. januar 2006 af sortesilass (Slettet)

jamen tak for hjælpen.. fik lige nogle tekniske problemer mht til msn, men din formel kan jeg ikke rigtig bruge...

Brugbart svar (0)

Svar #10
12. januar 2006 af Norn (Slettet)

hvorfor? Check udledningen af den... Den er god nok! ellers kan du bruge de formler den tager udgangspunkt i... Dem kan du så sammensætte

Skriv et svar til: Brug for akut hjælp !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.