Matematik
Vektorer i planen - aflv
16. januar 2006 af
-Linda- (Slettet)
Hej!
Har en aflv om vektorer i planen, som giver mig store problemer da jeg har været meget fraværende under forløbet (kørekort OG sygdom!)
Jeg håber I vil være mig behjælpelig, har knoklet hele aftenen!
Opgave 396
linjerne er givet ved
m: x+3y=3
n: x=-2+4t
y=3+2t
vektor a=(5,-2)
Angiv den spidse vinkel mellem m og â!
Opgave 398
Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m (hvis et sådan eksisterer)
2)
l:
y=2x+4
m:
y=-5+6t
x=2+3t
3)
l:
x=3s
y=2+2s
m:
x=-3+4t
y=2-½t
4)
l:
x=t
y=2t-1
m:
x=t-1
y=2t-3
Det ville være dejligt med et enkelt regneeksempel til denne opgave?!
Opgave 399
Linjen m: 3x+4y=12
Bestem kordinaterne til de to tunkter p og q hvis afstand til m er 5, og hvis projektion på m har koordinaterne (8,-3)
TAK
Hej!
Har en aflv om vektorer i planen, som giver mig store problemer da jeg har været meget fraværende under forløbet (kørekort OG sygdom!)
Jeg håber I vil være mig behjælpelig, har knoklet hele aftenen!
Opgave 396
linjerne er givet ved
m: x+3y=3
n: x=-2+4t
y=3+2t
vektor a=(5,-2)
Angiv den spidse vinkel mellem m og â!
Opgave 398
Bestem skæringspunktet mellem linjerne l og m (hvis et sådan eksisterer)
2)
l:
y=2x+4
m:
y=-5+6t
x=2+3t
3)
l:
x=3s
y=2+2s
m:
x=-3+4t
y=2-½t
4)
l:
x=t
y=2t-1
m:
x=t-1
y=2t-3
Det ville være dejligt med et enkelt regneeksempel til denne opgave?!
Opgave 399
Linjen m: 3x+4y=12
Bestem kordinaterne til de to tunkter p og q hvis afstand til m er 5, og hvis projektion på m har koordinaterne (8,-3)
TAK
Svar #1
16. januar 2006 af sigmund (Slettet)
ad 396)
Vektoren â er vektor a's tværvektor, og har dermed koordinaterne (2,5). Hvis du finder linie m's hældning, lad os kalde den c, så er en retningsvektor for m netop (1,c). Nu kan du så bruge formlen for vinkelen mellem vektorer til at finde den spidse vinkel mellem linien m og vektoren â.
ad 398)
Et skæringspunkt mellem to linier er kendetegnet ved at hhv. x- og y-koordinaterne for de to linier skal være ens.
Vektoren â er vektor a's tværvektor, og har dermed koordinaterne (2,5). Hvis du finder linie m's hældning, lad os kalde den c, så er en retningsvektor for m netop (1,c). Nu kan du så bruge formlen for vinkelen mellem vektorer til at finde den spidse vinkel mellem linien m og vektoren â.
ad 398)
Et skæringspunkt mellem to linier er kendetegnet ved at hhv. x- og y-koordinaterne for de to linier skal være ens.
Skriv et svar til: Vektorer i planen - aflv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
