Matematik
Differential-regning spørgsmål
18. januar 2006 af
jacobberget (Slettet)
Jeg har et par spørgsmål mht. til min mat. afl. i næste uge, som omhandler differential-regning.
-------------------------------------------------------
Jeg har en opgave (5.030 i eksamensopgaver 2-årigs B-forløb), hvor en funktion som forklarer sammenhængen mellem tykkelsen af indlandsisen og dens alder, er opstillet (x=meter, f(x)=år)
Sidste spørgsmål her lyder:
Bestem f'(1350) og f'(1650) og gør rede for betydningen af disse tal?
Er det ikke væksthastigheden? Er det så, hvor hurtigt det fryser, eller hvad pokker er det?
-------------------------------------------------------
f(x)=97,5*t*e^(-0,39t)
er f'(x) så = 97,5*e^(-0,39t)
Og hvis det er rigtigt, hvordan udregnes f'(x)=0 så?
------------------------------------------------------
f(x)=x*2^x
er f'(x) så = 2^x (idet e^x differentieret giver sig selv, og x giver 1)
Hvis ja - hvordan regnes 2^x=0 så, da jeg jo ikke kan tage ln eller log på begge sider, pga. 0.
------------------------------------------------------
På forhånd tak for hjælpen.
-------------------------------------------------------
Jeg har en opgave (5.030 i eksamensopgaver 2-årigs B-forløb), hvor en funktion som forklarer sammenhængen mellem tykkelsen af indlandsisen og dens alder, er opstillet (x=meter, f(x)=år)
Sidste spørgsmål her lyder:
Bestem f'(1350) og f'(1650) og gør rede for betydningen af disse tal?
Er det ikke væksthastigheden? Er det så, hvor hurtigt det fryser, eller hvad pokker er det?
-------------------------------------------------------
f(x)=97,5*t*e^(-0,39t)
er f'(x) så = 97,5*e^(-0,39t)
Og hvis det er rigtigt, hvordan udregnes f'(x)=0 så?
------------------------------------------------------
f(x)=x*2^x
er f'(x) så = 2^x (idet e^x differentieret giver sig selv, og x giver 1)
Hvis ja - hvordan regnes 2^x=0 så, da jeg jo ikke kan tage ln eller log på begge sider, pga. 0.
------------------------------------------------------
På forhånd tak for hjælpen.
Skriv et svar til: Differential-regning spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
