Matematik

To hurtige andengrads ligninger

18. januar 2006 af daak (Slettet)
Hej.

Er der en som kan løse disse andengrads ligninger med beregninger ?

de kan ses her:

http://www.korfits.net/mat/

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2006 af lany (Slettet)

Først: Gørselv et forsøg først! Du får intet ud af, at andre løser dine opgaver!

Det er ikke andengradsligninger, men andengradsfunktioner, du har opskrevet.

Skal du have en ligning, skal udtrykket sættes lig med et tal. Du mener formentlig, at de begge skal sættes lig nul.

Du skal have fat i løsningsformlen til en andengradsligning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2006 af Romulus (Slettet)

Jeg tager den første for dig, så kan du forhåbentligt selv overkomme den anden:

5x^2 + 12x + 12 = 0

a (andengradsleddet) : 5
b (førstegradsleddet) : 12
c (konstantleddet) : 12

d (diskriminant) : b^2-4*a*c

d : 12^2-4*5*12 = -96

Da d<0 er der ingen løsninger til denne ligning.

Så tager du den næste:-)

Formel: x = (-b ± sqrt(d))/2*a

Svar #3
19. januar 2006 af daak (Slettet)

Okay. Jeg skal gøre et forsøg. Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2006 af Duffy

Her er lidt Maple kode:

solve(2*x^2-3*x+1=0,x);
1/2, 1



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Formlen er næsten korrekt; husk parentesen omkring nævneren:

x = (-b ± sqrt(d))/(2*a)

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. januar 2006 af Romulus (Slettet)

#5
Jep det er rigtigt, ved ikke lige hvad jeg har tænkt på. Havde sat parentes om tælleren, så må have glemt det i farten på vej mod morgenbordet:-)

Skriv et svar til: To hurtige andengrads ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.