Matematik

Matematik aflevering

02. december 2003 af SP anonym (Slettet)
Hej! Jeg ville blive rigtig glad, hvis nogen ville fortælle mig, hvordan disse opgaver løses:

Find skæringen mellem linierne l: y=x-2, m: y=2 og n:y+2x=10

og opgaven:

f(x)=2x2(i anden)-x-1 g(x)=x+1

f(x)/g(x)=?

g(x)/f(x)=?

Jeg ville blive meget glad for et svar i aften, da afleveringen er til i morgen.

Mvh. Kristina

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2003 af Slacz Maci (Slettet)

Yes, hvad jeg lige kan huske fra min sparsomme matundervisning, skal du sætte de tre ligninger lig hinanden, isolerer x - og så sætte x ind i een af ligningerne og så isolerer y. Så har du både x og y og kan finde skæringen (hint: hvis du har graflommeregner kan du altid tegne den ind og se skæringen her). Opgaverne er jeg så lidt mere i tvivl om.. Håber det første hjalp :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2003 af Jean

Hvad er det du ikke forstår i den sidste?

Svar #3
02. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Tak! Jeg forstår ikke, hvordan man dividere den ene linie med den anden.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. december 2003 af Jean

Det må du gerne.. Du må dog ikke dividere med 0 !! så det skal du selvfølgelig tage hensyn til (dvs. i den første må x ikke være -1)

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2003 af Jean

nårh, ikke hvordan:

Du skal bare skrive udtrykket op, og så kan du evt. reducere lidt. Måske skal du faktorisere dit polynomium!

Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.