Matematik
Simpel ligning, bare ikk for mit vedkommende... :(
24. januar 2006 af
Nowa (Slettet)
Opgaven lyder...
Løs ligningen: 1/2(x-4)+1/4(20-x)=0
Jeg tror man gør sådan her:
1/2(x-4)+1/4(20-x)=0 --> (1/2+1/4)= x-4 + x-20 --> 3/4=x^2-24 --> 3/4 + 24=x^2 --> sqrt(3/4 + 24) = x
Men har en svag fornemmelse af at det ikke er rigtigt... :( Wo ist der Fehler...??
Løs ligningen: 1/2(x-4)+1/4(20-x)=0
Jeg tror man gør sådan her:
1/2(x-4)+1/4(20-x)=0 --> (1/2+1/4)= x-4 + x-20 --> 3/4=x^2-24 --> 3/4 + 24=x^2 --> sqrt(3/4 + 24) = x
Men har en svag fornemmelse af at det ikke er rigtigt... :( Wo ist der Fehler...??
Svar #1
24. januar 2006 af Miarv (Slettet)
Du kan lave din udregning således:
1/2(x-4)+1/4(20-x)=0 <=> x/2-2+5-x/4=0 <=> x/4+3=0 <=> x=-12
1/2(x-4)+1/4(20-x)=0 <=> x/2-2+5-x/4=0 <=> x/4+3=0 <=> x=-12
Svar #2
24. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Fejlen sker vist lige med det samme. Der gælder, at
1/2(x-4)+1/4(20-x) = 0 =>
1/2*x - 2 + 5 - 1/4*x = 0 =>
(1/2 - 1/4)x + 3 = 0 =>
1/4*x = -3 =>
x = -12
1/2(x-4)+1/4(20-x) = 0 =>
1/2*x - 2 + 5 - 1/4*x = 0 =>
(1/2 - 1/4)x + 3 = 0 =>
1/4*x = -3 =>
x = -12
Skriv et svar til: Simpel ligning, bare ikk for mit vedkommende... :(
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
