Matematik
Vektorer spørgsmål
01. februar 2006 af
Mads123 (Slettet)
Har en prøve i mat imorgen om vektorer og planer. Har godt styr på det, men der er lidt det kneber med.
1)
A(8,14,0) B(-30,-10,20) og C(15,0,0)
Med l betegnes projektionen af koordinatsystemets førsteakse på den plan, der indeholder trekant ABC.
Bestem en parameterfremstilling for linjen l
Bestem koordinatsættet til skæringspunkt mellem linjen l og linjen gennem A og B.
Kan slet ikke forstå det første spørgsmål. Jeg kan ikke rigtig se det for mig.
2) O(0,0,0) A(1,0,0) B(1,1,0) C(0,1,0) og D(0,0,2)
Gør rede for, at den plan alfa, der indeholder sidefladen ABD, har ligningen 2x+z-2=0:
Her skal man vel ikke gøre rede for "-2" ?
Beregn vinklen mellem sidefladerne ABD og BCD i pyramiden:
Her gælder det vidst at kunne "se det i planen". Kan det passe det er vinkel mellem vektor BA og BC?
Bestem en ligning for den kugle, som har centrum inde i pyramiden, og som tangeres af pyramidens bund og de fire sideflader:
Okay, hvordan løser man den :S
3)
alfa: 3x-2y+z-5=0
beta: 5x-y-z+2=0
Bestem en parameterfremstilling for skæringslinjen l mellem planerne alfa og beta:
Ved godt hvordan den løses, men jeg forstår ikke hvorfor man ikke kan sætte de to ligninger op imod hinanden(hvor z=0) og så gætte sig til x og y. Hvad er matematisk forkert ved det?
Ved der er en del, men kunne godt bruge nogle svar på enkelte af dem.
1)
A(8,14,0) B(-30,-10,20) og C(15,0,0)
Med l betegnes projektionen af koordinatsystemets førsteakse på den plan, der indeholder trekant ABC.
Bestem en parameterfremstilling for linjen l
Bestem koordinatsættet til skæringspunkt mellem linjen l og linjen gennem A og B.
Kan slet ikke forstå det første spørgsmål. Jeg kan ikke rigtig se det for mig.
2) O(0,0,0) A(1,0,0) B(1,1,0) C(0,1,0) og D(0,0,2)
Gør rede for, at den plan alfa, der indeholder sidefladen ABD, har ligningen 2x+z-2=0:
Her skal man vel ikke gøre rede for "-2" ?
Beregn vinklen mellem sidefladerne ABD og BCD i pyramiden:
Her gælder det vidst at kunne "se det i planen". Kan det passe det er vinkel mellem vektor BA og BC?
Bestem en ligning for den kugle, som har centrum inde i pyramiden, og som tangeres af pyramidens bund og de fire sideflader:
Okay, hvordan løser man den :S
3)
alfa: 3x-2y+z-5=0
beta: 5x-y-z+2=0
Bestem en parameterfremstilling for skæringslinjen l mellem planerne alfa og beta:
Ved godt hvordan den løses, men jeg forstår ikke hvorfor man ikke kan sætte de to ligninger op imod hinanden(hvor z=0) og så gætte sig til x og y. Hvad er matematisk forkert ved det?
Ved der er en del, men kunne godt bruge nogle svar på enkelte af dem.
Svar #1
01. februar 2006 af fixer (Slettet)
Mht opg 2 er der før tærsket langhalm på den:
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=170731&h=pyramide
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=154362&h=pyramide
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=170731&h=pyramide
https://www.studieportalen.dk/forum/viewtopic.php?t=154362&h=pyramide
Svar #2
01. februar 2006 af Mads123 (Slettet)
Den var da godt nok ikke nem, men takker for hjælpen fordi nu forstår jeg den del opgave.
Skriv et svar til: Vektorer spørgsmål
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
