Kemi

reaktion?

08. februar 2006 af MissiMissy (Slettet)
Jeg har en reaktion:

C3H6Cl2 + 2NaOH --> C3H6(OH)2 + 2 NaCL

Så spørges der om hvor mange gram NaOH der skal benyttes til at reagere fuldstændig med 226 g C3H6Cl2??

Nogen der måske kunne gi et hint til at løse opgaven??

tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2006 af frodo (Slettet)

n(C3H6Cl2)=½n(NaOH)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2006 af HellaK (Slettet)

vha molarmassen for C3H6Cl2 kan du finde stofmængden for C3H6Cl2, n=m/M, som da reagerer 1:2 med NaOH: gang n(C3H6Cl2) med 2. Derved finder du stofmængden af NaOH og kan da finde massen m=n*M af NaOH vha molarmassen for NaOH.

Giver det mening?

Svar #3
08. februar 2006 af MissiMissy (Slettet)

takker ser lige på det.. :)

Skriv et svar til: reaktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.